Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Yüzyılın Kadın İstihdamı İş Pozitif Kapanış Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, 1 milyon 634 bin 56 kadının işe yerleştirildiğini duyurdu. Mardin’de düzenlenen programda, kadın istihdamının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

KADIN İSTİHDAMI İÇİN DEVAM EDEN PROJELER
Işıkhan, bu projenin 2024 Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla başlatıldığını hatırlattı. Proje kapsamında kadınların üretimde ve toplumsal hayatta daha güçlü bir yer edinmeleri için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, kadınların kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla 1 milyon 897 bin 991 danışan ile bireysel görüşmeler yapıldığını açıkladı.

İSTİHDAMDA POZİTİF AYRIMCILIK
Bakan Işıkhan, engelli kadınlara sunulan hizmetlerden de bahsetti. 81 bin 279 engelli kadına 'Engelli İş Koçluğu' hizmeti sağlandığını belirtti. Ayrıca, kadınların katıldığı çeşitli mesleki eğitim programlarının yanı sıra, kadın istihdamını destekleyen projelerin aktif şekilde sürdürüldüğünü vurguladı. Program sonunda, en fazla kadın istihdamı sağlayan işletmelere plaket verildi.








