Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bayburt'a verilen müjdeli bir haberle, tamamlanan Yelpınar Göleti'nde su tutma işlemlerinin başladığını duyurdu. Bu önemli gelişme, bölgedeki tarımsal üretime ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlaması bekleniyor.
Yelpınar Göleti çiftçiye can suyu olacak
Bakan Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bayburt'un tarım sektörü için büyük önem taşıyan Yelpınar Göleti'nin artık hizmete girdiğini belirtti. Göletin faaliyete geçmesiyle birlikte bölgedeki 9 bin 900 dekar tarım arazisinin sulama ihtiyacının karşılanacağı ifade edildi.
Yıllık 85 milyon liralık ekonomik katkı hedefleniyor
Toplamda 377 milyon liralık bir yatırımla şehre kazandırılan Yelpınar Göleti'nin, ülke ekonomisine yıllık 85 milyon lira katkı sağlaması öngörülüyor. Bu yatırımın, Bayburt'ta tarımsal verimliliği artırması ve bölge ekonomisini güçlendirmesi hedefleniyor. Bakan Yumaklı, gelişmenin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.








