Bıçak parası skandalı sonrası serbest kaldı, görevine döndü: 15 yıla kadar hapis istemi sürüyor!

ASAYİŞ Yayınlanma : 08 Aralık 2025 23:40 Düzenleme : 08 Aralık 2025 23:40
Bıçak parası skandalı sonrası serbest kaldı, görevine döndü: 15 yıla kadar hapis istemi sürüyor!
Diyarbakır'da hastalardan bıçak parası aldığı iddia edilen ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Doç. Dr. M.T.K., tahliye olduktan sonra görevine geri döndü. Üniversitedeki idari soruşturma ise sürüyor.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde görev yaparken hastalardan 'bıçak parası' aldığı iddiaları üzerine hakkında dava açılan ve tutuklanan Doç. Dr. M.T.K.'nın serbest bırakıldığı ve üniversitedeki görevine geri döndüğü öğrenildi.

DOSYA KABARIK: 14 MİLYON LİRA VE 2 BİN HASTA

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nde görevli Doç. Dr. M.T.K.'nın, yaklaşık 2 bin hastadan toplamda 14 milyon lirayı aşkın 'bıçak parası' topladığı öne sürülmüştü. Bu iddiaların basına yansımasının ardından Doç. Dr. M.T.K. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

TAHLİYE SONRASI GÖREVE DÖNÜŞ

Davanın açılmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen ve Dicle Üniversitesi tarafından da idari soruşturma başlatılan M.T.K., avukatlarının yaptığı itiraz sonucunda geçtiğimiz hafta tahliye edildi. Hakkındaki 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava devam ederken, Doç. Dr. M.T.K.'nın Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'ndeki görevine döndüğü bilgisi paylaşıldı. Üniversite tarafından yürütülen soruşturmanın ise sürdüğü belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.