Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Suudi Arabistan'dan hac kontenjanı 84 bin 942!

GÜNDEM Yayınlanma : 06 Kasım 2025 05:31 Düzenleme : 06 Kasım 2025 05:31
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Suudi Arabistan'dan hac kontenjanı 84 bin 942!
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, 2026 yılı hac kontenjanının 84 bin 942 olduğunu ve bu yıl yaklaşık 185 bin vatandaşın ön kayıt yaptırdığını açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Suudi Arabistan'dan hac kontenjanı 84 bin 942!

Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, Suudi Arabistan tarafından bu sene ülkemize tanınan hac kontenjanının 84 bin 942 olduğunu açıkladı. Ayrıca, bu yıl yaklaşık 185 bin vatandaşın ön kayıt yaptırdığını belirtti.

2026 HAC KURA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

2026 yılı Hac Kura Töreni, Diyanet İşleri Başkanlığında yapıldı. Törene Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, protokol üyeleri ve hacı adayları katıldı. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı ve hac özelinde hazırlanan video gösterimi ile devam etti. Arpaguş, kura sonuçlarının sabırsızlıkla beklendiğine değinerek, “Birazdan noter huzurunda kuralar çekilecek” dedi.

HAC İBADETİNDE NİYETİN ÖNEMİ

Arpaguş, hac başvurusu yapanların Kabe-i Muazzama’ya kavuşma umuduyla başvuruda bulunduğunu ve kurada adı çıkanların sevinci ile umudunu seneye taşıyanların hüznünün Allah katında kıymetli olduğunu ifade etti. “Niyetimiz halis ise o bizi Allah’ın rızasına ulaştıracaktır” diyerek, hac vizesi ve nusuk kartı olmayanların hac ibadetini gerçekleştiremeyeceğini hatırlattı. Hacı adayları, akşam 20.00’da e-Devlet üzerinden kura sonuçlarına erişebilecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.