Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Duyulmayan Çocuk, Yorgun Anne-Baba ve Kaybolan İletişim' konulu konferans, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

İLETİŞİM KOPUKLUKLARI ELE ALINDI
Konferansın konuşmacısı Klinik Psikolog Beyhan Budak, çocukların sadece fiziksel ihtiyaçlarının değil, duygusal ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Aile yapısının güçlendirilmesi, ebeveyn ile çocuk arasındaki sağlıklı iletişimin artırılması ve okullarda yaşanan olumsuz olayların neden-sonuç ilişkisi çerçevesinde ele alınması gerektiğini belirtti. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu’nda düzenlenen etkinlik, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

GÜÇLÜ AİLELER, GÜÇLÜ TOPLUMLAR DEMEK
Konferansın açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, sağlıklı ve huzurlu aile yapısının güçlü bir toplum inşa etmek için şart olduğunu ifade etti. Başkan Geçit, aile içindeki iletişim kopukluklarının, günümüzün hızlı yaşam temposu ve dijital dünyanın etkisiyle arttığını belirterek, çocukların seslerini duyma ve sağlıklı iletişim köprüleri kurmanın önemini vurguladı. Ayrıca, son dönemlerde yaşanan üzücü olayların aile içi iletişimi güçlendirme gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi.
ÇOCUKLARIN DUYGUSAL GELİŞİMİNE DİKKAT
Beyhan Budak, ebeveynlerin yoğun iş temposu ve stresin, çocuklarıyla geçirdikleri zamanın kalitesini düşürdüğünü belirterek, bu durumun iletişim kopukluğuna yol açtığını ifade etti. Budak, ebeveynlerin çocuklarına karşı daha anlayışlı ve sabırlı olmalarının önemine dikkat çekerek, çocukların kendilerini ifade etme fırsatının sağlanması gerektiğini vurguladı. Bu tür etkinliklerin, ailelerin bilinçlenmesine katkı sağlayacağını da ekledi.







