Gaziantep'te 3D Anadolu Sanat Müzesi açıldı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 05 Nisan 2026 18:36 Düzenleme : 05 Nisan 2026 18:36
Gaziantep'te 3D Anadolu Sanat Müzesi açıldı
Gaziantep’te açılan '3D Anadolu Sanat Müzesi', bir yıllık çalışmanın ardından eğitimde yeni bir model sunuyor ve dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.
Gaziantep'te 3D Anadolu Sanat Müzesi açıldı

Gaziantep’te Aysel İbrahim Akınal Görsel Sanatlar Lisesi ev sahipliğinde hazırlanan '3D Anadolu Sanat Müzesi', bir yıllık çalışmanın ardından kapılarını açtı.

Gaziantep\

DÜNYADA BİR İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Öğrenciler ve öğretmenler tarafından 3D yazıcılar kullanılarak oluşturulan müze, eğitimde yeni bir model olma iddiasını taşıyor. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı'nın katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, müzenin klasik eğitim yöntemlerinin dışında, 'yaparak, yaşayarak öğrenme' modeline dayandığı vurgulandı.

Gaziantep\

EĞİTİMDE YENİ BİR MODEL OLMA HEDEFİ

Özden Yıldız, müzenin dünyada bir ilk olabileceğini belirterek, 'Bir yıllık bir emeğin ardından öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte çalışarak bu projeyi hayata geçirdik. Müzemiz, pedagojik açıdan örnek bir model sunmayı hedefliyor. Öğrencilerimizin akademik anlamda güçlenmelerine katkı sağlamayı amaçladık' dedi. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı ise sanatın ve estetiğin önemine dikkat çekerek, emeği geçen herkesi tebrik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.