Giresunda tarih mücadelesi: Topal Osman Ağanın itibarını kurtarma çabası

ÇEVRE Yayınlanma : 31 Ekim 2025 04:22 Düzenleme : 31 Ekim 2025 04:22
Giresunda tarih mücadelesi: Topal Osman Ağanın itibarını kurtarma çabası
Giresunda Topal Osman Ağanın itibarını kurtarmak için başlatılan "Yiğit Giresun" kampanyası, 200 bin imza hedefliyor. Ali Kara, asılsız iddialara karşı tarihi belgeleri gündeme getirdi.

Giresunlu Millî Mücadele kahramanı Topal Osman Ağanın idam edildiğine dair iddialar, detaylı arşiv araştırmalarıyla çürütüldü. Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, düzenlediği basın toplantısında bu asılsız söylemlerin gündeme gelmesiyle birlikte Giresunun tarihine sahip çıkmak için başlatılan "Yiğit Giresun" kampanyasının 200 bin imzaya ulaşmayı hedeflediğini duyurdu.

TOPAL OSMANA YAPILAN HAKSIZLIKLAR

Başkan Ali Kara, Topal Osman Ağanın idam edilmediğini, güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sırasında yaralı olarak ele geçirildiğini ifade etti. Ayrıca, kendisine savunma hakkı verilmediğini belirten Kara, Meclis arşivlerinde idam kararı bulunmadığını vurgulayarak, "Bu sebeple Topal Osman Ağanın idam edildiği yönündeki tüm anlatımlar belgeler ışığında geçersizdir. Bu konu, yalnızca bir tarih tartışması değil, aynı zamanda millî bir onur meselesidir" dedi.

"YİĞİT GİRESUN" KAMPANYASI YAYILIYOR

GESOB öncülüğünde başlatılan "Yiğit Giresun" imza kampanyası, Türkiye genelinde hızla yayılma gösteriyor. Kara, şu ana kadar 68 bin 500 çevrimiçi ve 45 bin ıslak imza toplandığını belirterek, yıl sonuna kadar 200 bin imzayı aşmayı hedeflediklerini ifade etti. Bu kampanya, sadece Giresun’un değil, aynı zamanda Türk milletinin tarihine sahip çıkma iradesinin bir sembolü olarak öne çıkmaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.