Göcenoluk'ta birlik ve beraberlik buluşması coşkuyla gerçekleştirildi

YAŞAM Yayınlanma : 30 Mayıs 2026 09:35 Düzenleme : 30 Mayıs 2026 09:35
Göcenoluk'ta birlik ve beraberlik buluşması coşkuyla gerçekleştirildi
Göcenoluk'ta gerçekleştirilen birlik ve beraberlik etkinliği, köylüler ve şehirde yaşayan hemşehrileri bir araya getirdi. Manevi atmosferde yapılan dualarla etkinlik sona erdi.
Göcenoluk'ta birlik ve beraberlik buluşması coşkuyla gerçekleştirildi

Eskişehir merkezli Göcenoluk Köylüleri Kültür Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Göcenoluk Mahallesi Muhtarlığı iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, bu yıl da geniş bir katılımla yapıldı.

Göcenoluk\

ETKİNLİKTE MANEVİ ATMOSFER

Şükür duası, yağmur duası ve sıla-i rahim temalı buluşma, Göcenoluk Camii’nde imam hatipler tarafından okunan Mevlid-i Şerif ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından katılımcılar manevi bir atmosferde bir araya geldi. Etkinliğe Kütahya ve Eskişehir'den gelen birçok kişi ile köy halkı katıldı. Bu buluşma, yıllardır devam eden geleneklerin yaşatılması ve genç nesillere aktarılması amacı taşıyor.

Göcenoluk\

DUA VE YEMEK İKRAMI

Köy okulunun bahçesinde toplanan vatandaşlar, kuraklık olmaması ve bereketli bir yıl geçirilmesi için topluca şükür ve yağmur duası ettiler. Eller semaya açılırken, dualara katılımcılar hep bir ağızdan eşlik etti. Göcenoluk Köylüleri Kültür Geliştirme ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenol Çam, etkinliğin her yıl daha da geniş katılımla gerçekleştirildiğine dikkat çekti. Çam,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.