Geçtiğimiz yıl Fatih’te bir otelde cansız bedenleri bulunan Hollandalı iki kardeşin, böcek ilacından zehirlendiği belirlendi.

OLAYIN DETAYLARI
22 Ağustos’ta, Grand Sami Otel'in 301 numaralı odasında meydana gelen olay, bir ihbar üzerine ortaya çıktı. Otele gelen polis ekipleri, 17 yaşındaki Mohammed Jamil Yusuf Hayatmohamed ve 15 yaşındaki kardeşi Mohammed Yazdani Hayatmohamed’in cansız bedenleriyle karşılaştı. Olay yerinde bulunan babaları Rashid Hayatmohamed ise hastanede hayata döndürüldü. İlk başta yedikleri yemekten zehirlendikleri tahmin edilen kardeşlerin, yapılan otopsi sonucunda kanlarında 'Alüminyum Fosfin' bulunduğu tespit edildi.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI
Olayla ilgili olarak otel işletmecisi, çalışanları ve ilaçlama şirketi sahibi ile ilaçlamayı yapan kişi dahil 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarının ardından tekrar gözaltına alınarak tutuklandı. Adli Tıp Kurumu'nun detaylı incelemesi, böcek ilacının ölümdeki rolünü netleştirdi ve bu durum cinayet soruşturmasını derinleştirdi.







