İçişleri Bakanlığı'ndan büyük siber suç operasyonu: 409 şüpheli yakalandı

GÜNDEM Yayınlanma : 28 Haziran 2026 12:32 Düzenleme : 28 Haziran 2026 12:32
İçişleri Bakanlığı'ndan büyük siber suç operasyonu: 409 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanlığı, son 6 günde 29 ilde düzenlenen operasyonlarla 409 şüpheliyi yakalayarak, siber suçlarla mücadelesini sürdürdüğünü duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, siber suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen son operasyonlarda 409 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı\

29 İLDE OPERASYONLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Son altı gün içinde 29 ilde düzenlenen operasyonların, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, MASAK ve Cumhuriyet Başsavcılıkları'nın koordinasyonu ile gerçekleştirildiği belirtildi. Yakalanan 409 şüpheliden 213'ü tutuklanırken, 117'si hakkında adli kontrol uygulandı ve diğer şüphelilere yönelik işlemler devam ediyor.

DOLANDIRICILIK VE YASA DIŞI FAALİYETLER

Açıklamada, şüphelilerin sosyal medya platformları ve oltalama siteleri aracılığıyla dolandırıcılık yaptığı, mobil bankacılık ve oyun hesaplarına yetkisiz erişim sağladığı, yasa dışı bahis ve kumar oynattığı aktarıldı. Ayrıca, çocuklara ait müstehcen görüntüler bulundurdukları ve tefecilik yaptıkları da tespit edildi. Bakanlık, bu mücadelede emeği geçen tüm birimleri tebrik etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.