Eskişehirde düzenlenen Mihrapta Gençler Var projesi, imam hatip lisesi öğrencilerine pratik mesleki deneyim sunuyor. Öğrenciler, camide namaz kıldırarak ve hutbe okuyarak gerçek yaşam tecrübesi elde ediyorlar. Bu proje, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığının iş birliğiyle hayata geçirildi.

PROJENİN AMACI VE UYGULAMASI
Bu projede öğrenciler, sadece teorik bilgi almakla kalmayıp, uygulama fırsatları buluyorlar. Cevat Ülger Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesinden katılan gençler, sahada görev alarak imamlık mesleğine dair önemli beceriler kazanıyorlar. Projenin amacı, öğrencilerin mesleklerine hazırlık süreçlerini desteklemek.

GENÇ İMAMLARIN SORUMLULUKLARI
Cuma namazlarında hutbe okuma, namaz kıldırma ve müezzinlik yapma gibi görevler üstlenen öğrenciler, mihrap, minber ve kürsü gibi kutsal alanlarda deneyim kazanıyorlar. Bu deneyim, onların mesleki gelişimine katkıda bulunarak daha yetkin birer din görevlisi olmalarına zemin hazırlıyor.







