Karaman'da elma bahçeleri çiçeklerle süslendi, rekor bekleniyor

EKONOMİ Yayınlanma : 07 Mayıs 2026 06:44 Düzenleme : 07 Mayıs 2026 06:44
Karaman'da elma bahçeleri çiçeklerle süslendi, rekor bekleniyor
Karaman'da elma bahçeleri bu yıl tarihi bir çiçeklenme dönemi yaşıyor. Ziraat Odası Başkanı Bayram, rekor bir üretim beklediklerini açıkladı.
Karaman'da elma bahçeleri çiçeklerle süslendi, rekor bekleniyor

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, bu yıl elma bahçelerinde tarihi bir çiçeklenme dönemi yaşandığını belirtti. Bayram, 'Bu yıl Karaman’da elma üretiminde rekor kırılacağını düşünüyoruz' dedi.

Karaman\

DON FELAKETİ SONRASI UMUT VADEDİYOR

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin ardından bu yıl elma ağaçlarında yoğun çiçeklenme, üreticinin yüzünü güldürdü. Bayram, 'Türkiye’de geçtiğimiz yıl asrın don felaketi yaşandı. Bunlardan en çok zarar gören illerden biri de Karaman oldu. Asrın donunda, Türkiye’de elma üretiminde söz sahibi olan Karaman’da yaklaşık yüzde 40’a varan hasarlar oluşmuştu' diye hatırlattı.

Karaman\

REKOR BEKLENTİLERİ YÜKSEK

Bu yılki beklentilerin oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Bayram, 'Tarihinde olmadığı kadar yüklü bir çiçeklenme var. Bugün itibariyle, donla ilgili bir sıkıntımız olmadığını görüyoruz. Önümüzdeki günlerde de havaların iyi gideceğini öngörüyoruz. İnşallah bu yıl Türkiye’nin sofralarını Karaman elması süsleyecek' ifadelerini kullandı. Ayrıca, rekolte hedefinin 700-800 bin ton civarında olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.