Cumhurbaşkanı Erdoğan: '28 Şubat döneminin özlemiyle hareket eden zihniyete izin vermeyeceğiz

SİYASET Yayınlanma : 25 Haziran 2026 17:10 Düzenleme : 25 Haziran 2026 17:10
Cumhurbaşkanı Erdoğan: '28 Şubat döneminin özlemiyle hareket eden zihniyete izin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Şubat döneminin özlemiyle hareket eden zihniyete izin vermeyeceklerini vurguladı ve AK Parti'nin teşkilat gücünü öne çıkardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: '28 Şubat döneminin özlemiyle hareket eden zihniyete izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hükümet olarak 2026 Türkiye'sinde halen 28 Şubat döneminin özlemiyle hareket eden, bu ülkeyi tapulu mülkü gibi gören baskıcı zihniyetin tekrar canlandırılmasına izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: \

Aşure Günü'nün anlamı

Toplantının başında Aşure Günü ve muharrem ayının hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, Venezuela'da meydana gelen depremlere de değinerek, bu zor günlerinde Venezuela halkına ve hükümetine geçmiş olsun dileklerini iletti. AK Parti'nin dünyada eşi benzeri olmayan bir teşkilat gücüne sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, "11 milyon 500 bini aşkın üyemizle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük siyasi hareketlerinden biriyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: \

Üyelik ve hizmet anlayışı

Erdoğan, AK Parti'nin sadece siyasi bir parti değil, aynı zamanda bir dava hareketi olduğunu belirterek, "Teşkilatçılık anlayışımızda üye kaydının yapıldığı an millete hizmet mücadelesi başlamıştır. 2026 yılını AK Parti ailesini hem üye sayısı hem de derinlik itibarıyla büyütmek için bir fırsata çeviriyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, ülkesi ve milleti için hayırlı bir iş yapmak isteyenleri bünyelerine katmaya devam edeceklerini vurguladı. Erdoğan, "86 milyonun her bir ferdi bizim nazarımızda eşittir, aynı değerdedir" diyerek, siyasetin toplumun asli unsuru olduğunu dile getirdi. Sosyal medyanın etkileriyle ilgili eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Sosyal medya rüzgarıyla seçim kazanılsaydı bugün iktidarda da, cumhurbaşkanlığında da başkaları olurdu" dedi. Cumhurbaşkanı, 28 Şubat döneminde yaşananları hatırlatarak, "Küçük, dar bir zümre laiklik kavramını istismar ederek bu millete yaşam tarzı dikte edemez. Bu ülkede hiç kimsenin inancına karışılmasına göz yummayacağız" açıklamasında bulundu. Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti'ye katılan belediye başkanlarına rozetlerini taktı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.