Kastamonu'da kar savaşçıları köy yollarında yoğun mesai harcıyor

ÇEVRE Yayınlanma : 21 Ocak 2026 03:41 Düzenleme : 21 Ocak 2026 03:41
Kastamonu'da kar savaşçıları köy yollarında yoğun mesai harcıyor
Kastamonu'da kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu köy yollarının ulaşıma açılması için ekipler yoğun çaba sarf ediyor. 611 köy yolu kapalıyken, bu sayı 398'e düştü.
Kastamonu'da kar savaşçıları köy yollarında yoğun mesai harcıyor

Kastamonu'da kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri yoğun bir şekilde çalışıyor.

KAR YAĞIŞI HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ

Son dört gündür aralıksız yağan kar, özellikle yüksek rakımlı köylerde hayatı durma noktasına getirdi. Ulaşımda da olumsuzluklar yaşanıyor. Kastamonu’yu Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerine bağlayan yollar ile Ağlı, Azdavay ve Cide ilçelerine ulaşım sağlayan güzergahlarda Karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları sürüyor. İl Özel İdaresi ekipleri, 3 bin 668 yerleşim yerinin yollarını açık tutmak için gece gündüz demeden çalışıyor.

KAPALI KÖY YOLU SAYISI AZALIYOR

611 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı Kastamonu’da, ekipler 150 iş makinesi ve 200’den fazla personel ile çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi, şu ana kadar kapalı köy yolunu 398’e düşürdü. Genel Sekreterlik Makine, İkmal, Bakım ve Onarım Müdürü Gökhan Matracı, bugüne kadar 17 bin 430 kilometre yolun ulaşıma açıldığını belirtti.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi veren Matracı, "Kar mücadelesi oldukça zorlu. Aynı yeri birden fazla kez açmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca, hastası veya cenazesi olan vatandaşlara öncelik veriyoruz" dedi. Kastamonu İl Özel İdaresi iş makinesi operatörleri de, köylere ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.