Kastamonu Üniversitesi'nden Ar-Ge Yarışması'nda Ödül Yağmuru

EĞİTİM Yayınlanma : 27 Eylül 2025 18:39 Düzenleme : 27 Eylül 2025 18:39
Kastamonu Üniversitesi'nden Ar-Ge Yarışması'nda Ödül Yağmuru
Kastamonu Üniversitesi, "Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053" Ar-Ge Yarışması'nda birincilik, mansiyon ve teşvik ödülleri kazanırken, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'a da "Proje Özel Ödülü" takdim edildi.
Kastamonu Üniversitesi'nden Ar-Ge Yarışması'nda Ödül Yağmuru

Kastamonu Üniversitesi, "Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053" Ar-Ge Fikir Yarışması'nda önemli başarılara imza attı. Üniversite öğrencileri, yarışmada bir üçüncülük, üç mansiyon ve Ar-Ge Teşvik Ödülü kazanarak dikkat çekti. Ödüller, denizyolu, karayolu ve haberleşme kategorilerinde sahiplerini buldu.

ÖDÜL TÖRENİ VE KATILIMCILAR

Beşiktaş KGM Ortaköy Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Valisi Davut Gül, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Muhammed Selami Yazıcı, üniversite rektörleri ve öğrenciler katıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından organize edilen etkinlikte, Kastamonu Üniversitesi adına ödül kazanan öğrenciler ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal hazır bulundu.

REKTÖR TOPAL'A PROJE ÖZEL ÖDÜLÜ

Kastamonu Üniversitesi'ne, yarışmaya en fazla proje ile başvuran üniversite olması nedeniyle verilen "Proje Özel Ödülü", Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'a takdim edildi. Rektör Topal, bu ödülü üniversite bünyesindeki Ar-Ge çalışmalarına verilen bir değer olarak gördüklerini belirterek, tüm akademisyen ve öğrencilere teşekkür etti. Topal, öğrencilerin elde ettiği başarıların üniversitenin Ar-Ge gücünü ve yenilikçi bakış açısını ortaya koyduğunu vurgulayarak, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na desteklerinden dolayı minnettarlığını dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.