Kızılay Sarayönü’nde 40 ünite kan topladı

SAĞLIK Yayınlanma : 27 Ocak 2026 00:22 Düzenleme : 27 Ocak 2026 00:30
Kızılay Sarayönü’nde 40 ünite kan topladı
Sarayönü’nde, Konya Kızılay Kan Merkezi ile Sarayönü Kızılay Temsilciliği tarafından ortaklaşa düzenlenen kan bağışı kampanyası, soğuk kış şartlarına rağmen vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Sarayönü Belediyesi hizmet binası önünde konuşlandırılan Kızılay Kan Bağış Tırı’nda düzenlenen bir günlük etkinlikte 40 ünite kan toplandı.

SOĞUK HAVAYA RAĞMEN YOĞUN KATILIM

Türk Kızılayı’nın ülke genelinde sürdürdüğü kan bağışı kampanyası kapsamında Sarayönü’nde belirli aralıklarla gerçekleştirilen etkinlik, ilçe halkının kan bağışı konusundaki duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu. Sabahın erken saatlerinden itibaren bağış tırına gelen vatandaşlar, görevli sağlık ekipleri tarafından titizlikle karşılandı.

SAĞLIK KONTROLLERİYLE GÜVENLİ BAĞIŞ

19-65 yaş aralığındaki gönüllü bağışçıların katıldığı kampanyada, kan vermek isteyen vatandaşlara öncelikle sağlık kontrolleri uygulandı. Tıbbi açıdan uygun bulunan bağışçılardan alınan kanlar, gerekli koşullar altında muhafaza edilerek Türk Kızılayı’na teslim edildi. Sürecin her aşamasında hijyen ve sağlık kurallarına büyük özen gösterildi.

BAĞIŞ SONRASI İKRAM, ORGANİZASYONA BELEDİYE DESTEĞİ

Kan bağışının ardından vatandaşlara soda ve bisküvi ikram edilirken, etkinlik boyunca Sarayönü Belediyesi personeli de organizasyona destek verdi.

“KIŞ AYLARINDA KAN STOKLARI AZALIYOR”

Sarayönü Kızılay Temsilcisi Veysel Topçuoğlu, bağışa gösterilen ilgiden dolayı tüm vatandaşlara teşekkür ederek, özellikle kış aylarında kan bağışının hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Topçuoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kış mevsimi ve soğuk hava şartları nedeniyle kan bağışlarında ciddi düşüşler yaşanıyor. Yaz aylarına kıyasla bu dönemde toplanan kan miktarı neredeyse yarı yarıya azalıyor. Buna rağmen soğuk havaya aldırış etmeden bağışta bulunan tüm hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Kan, sürekli ihtiyaç duyulan ve beklemeye tahammülü olmayan bir değerdir. ‘Bir damla kan bir hayat kurtarır’ anlayışıyla herkesin bu sorumluluğu paylaşmasını bekliyoruz. Organizasyona verdikleri destekten dolayı belediye personelimize de teşekkür ediyorum.”

KAMPANYALAR DEVAM EDECEK

Toplanan 40 ünite kanın ihtiyaç sahiplerine umut olacağını belirten yetkililer, Sarayönü’nde kan bağışı kampanyalarının düzenli aralıklarla devam edeceğini ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.