Konya'da şerit ihlali yapan 128 sürücüye ağır ceza!

GÜNDEM Yayınlanma : 13 Aralık 2025 12:22 Düzenleme : 13 Aralık 2025 12:22
Konya'da şerit ihlali yapan 128 sürücüye ağır ceza!
Konya'da şerit ihlali yapan 128 sürücüye para cezası kesildi. Dron destekli denetimlerde ayrıca cep telefonu kullanımı, işaretlere uymama gibi birçok kural ihlali yapan sürücülere de ceza uygulandı.

Konya'da trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, şerit ihlali yapan tam 128 sürücüye para cezası kesildi. Bu ihlaller, trafiğin en yoğun olduğu noktalarda ve ana yollara bağlanmaya çalışırken yan yollardan gelerek kuralları çiğneyen sürücülere yönelikti.

Dron Destekli Operasyon Sonucu Cezalar Kesildi

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi'nin kentin çeşitli noktalarında dronlar aracılığıyla yaptığı sıkı denetimler sonucunda, kural ihlali yapan 128 sürücü tespit edildi. Bu sürücülere toplamda para cezası uygulandı. Yapılan denetimlerdeki tüm ihlaller, dron kameraları tarafından anbean kaydedildi.

Çeşitli Trafik Kuralları İhlallerine de Göz Açtırılmadı

Şerit ihlallerinin yanı sıra, denetimlerde başka trafik kurallarını ihlal eden sürücülere de ceza kesildi. Seyir halindeyken cep telefonuyla konuşan 111 sürücü, trafik işaret ve levhalarına uymayan 51 sürücü, hatalı şerit değiştiren 28 sürücü ve yayalara ayrılmış alanlarda motosiklet kullanan 14 sürücüye de cezai işlem uygulandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.