Konya'da 'Türk Mutfağı Haftası' coşkusu: Miras ve lezzetler buluştu

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 21 Mayıs 2026 18:59 Düzenleme : 21 Mayıs 2026 18:59
Konya'da 'Türk Mutfağı Haftası' coşkusu: Miras ve lezzetler buluştu
Konya'da 'Bir Sofrada Miras' temalı 5. Türk Mutfağı Haftası başladı. Etkinliklerde Konya mutfağının zenginliği ve tescilli lezzetleri ön plana çıkarıldı.

Bu yıl beşincisi düzenlenen 'Türk Mutfağı Haftası'nın Konya'daki coşkulu başlangıcı, 'Bir Sofrada Miras' temasıyla gerçekleşti. Etkinlikler, Mevlana Müzesi'nde yapılan dualarla başladı ve ardından Ateşbaz-ı Veli Hazretleri Türbesi'nde tuz alma merasimiyle anlam kazandı.

Konya\

KONYA MUTFAĞI MİRASI VURGUSU

Konya Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda; Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi'nde düzenlenen programda, yerel yöneticiler Konya mutfağının Türk mutfak kültüründeki yerini ve önemini vurguladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan, etkinliğin hayırlı olmasını dilerken, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya mutfağının geniş bir yer tuttuğunu belirtti.

GASTRONOMİDE SEÇKİN YER VE KÜRESEL VİZYON

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 'Bir Sofrada Miras' temasının önemine değinerek, Selçuklu Darülmülkü olan Konya'nın zengin mutfak kültürüyle Anadolu'nun müstesna şehirlerinden biri olduğunu ifade etti. AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, şehrin her köşesinde etkinlikler düzenlendiğini söyledi. Konya Valisi Akın ise, şehrin coğrafi işaretli ürünleriyle gastronomi dünyasındaki seçkin yerini vurgulayarak, tescilli lezzetlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusundaki kararlılığın altını çizdi. Vali Akın, atölye çalışmalarından yarışmalara, ikramlardan kültürel programlara kadar uzanan etkinlik çeşitliliğinin, Konya mutfağının yaşayan ve yenilenen bir miras olduğunu gösterdiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.