Küçükçekmece'de Alatepe tankeri için dramatik kurtarma çalışmaları başladı

ASAYİŞ Yayınlanma : 02 Ocak 2026 01:46 Düzenleme : 02 Ocak 2026 01:46
Küçükçekmece'de Alatepe tankeri için dramatik kurtarma çalışmaları başladı
Küçükçekmece'de dün şiddetli hava nedeniyle çarpışan Alatepe tankerinin kurtarma çalışmaları, havanın düzelmesiyle bugün yeniden başladı ve havadan dron ile takip ediliyor.

Küçükçekmece Demir Sahası'nda dün şiddetli hava koşulları nedeniyle meydana gelen çarpışmanın ardından, Türk bandıralı Alatepe tankerinin kurtarma ve hasar tespit çalışmaları bugün yeniden başladı. Hava koşullarının dün çalışmaları engellemesi üzerine sabitlenen gemi, bugün kısmen düzelen hava ile birlikte kurtarma ekiplerinin odak noktası oldu.

DRAMATİK ÇARPIŞMANIN ARDINDAN

Dün yaşanan olumsuz hava şartları, biri Türk bandıralı Alatepe, diğeri Azerbaycan bandıralı Kalbajar olmak üzere iki tankerin birbirine temas etmesine neden oldu. Kazanın hemen ardından Azerbaycan bandıralı Kalbajar tankeri dün kurtarılırken, Alatepe tankeri ise havanın zorlamasıyla sabitlendi ve çalışmalar ertelendi.

HAVADAN DRON İLE TAKİP

Bugün sabah saatlerinde başlayan çalışmalar, havadan dron ile görüntülendi. Kurtarma ekipleri, tankerde oluşan hasarın boyutlarını belirlemek ve gemiyi güvenli bir şekilde bulunduğu konumdan çıkarmak için yoğun bir şekilde çalışıyor. Havanın kısmen elverişli hale gelmesi, operasyonun yeniden başlamasına olanak sağladı.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Çalışmalar, tankerin durumunu netleştirmek ve olası çevresel riskleri önlemek amacıyla devam ediyor. Yetkililer, operasyonun güvenli bir şekilde tamamlanması için gerekli tüm önlemleri aldıklarını ve süreci yakından izlediklerini belirtiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.