Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, eylül ayında gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla kaçakçılık faaliyetlerine büyük bir darbe vurdu.

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE BAŞARI
Eylül ayı boyunca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde toplam 36 olay aydınlatıldı. Bu operasyonlar sonucunda 55 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
BÜYÜK MİKTARDA YASADIŞI ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
Yapılan operasyonlarda binlerce makaron ve tonlarca tütün ele geçirildi. Detaylı olarak 503 bin 740 adet makaron, 2 bin 338 paket kaçak sigara, 3 bin 469 puro ve 1 ton 976 kilogram tütün emniyetin kontrolüne geçti. Ayrıca, 1866 litre kaçak alkol ve etil alkol de bu operasyonlar kapsamında bulundu.
TARİHİ ESERLER VE SİLAHLAR DA BULUNDU
Operasyonlar sadece tütün ve alkol kaçakçılığıyla sınırlı kalmadı. Aramalarda 23 adet kaçak cep telefonu, 86 muhtelif emtia (cep telefonu aksesuarı gibi), 55 elektronik sigara, 8 sigara makinesi ve kompresör ile 8 adet tarihi eser de ele geçirildi. Bunun yanı sıra, 76 adet çek, senet, tapu ve 74 suça ilişkin evrak ile ajanda gibi materyaller de bulundu. Operasyonlarda ayrıca 4 adet tabanca ve av tüfeği ile 209 adet mermi ve av tüfeği fişeği de muhafaza altına alındı.







