Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Akdeniz ilçesi muhtarlarına yönelik düzenlediği sosyal etkinlik, Tarsus Gençlik Kampı'nda birlik ve beraberlik ruhuyla gerçekleşti. Muhtarlar, aileleriyle birlikte hem keyifli vakit geçirme hem de mahallelerinin ihtiyaç ve taleplerini doğrudan yetkililere iletme imkanı buldu.

MUHTARLARDAN TALEPLER VE EĞLENCELİ ANLAR
Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın organize ettiği bu anlamlı buluşmaya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hamit Mert Avcı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Uyan, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Soner Yetgin'in yanı sıra dernek başkanları, yöneticiler ve muhtarlar ile eşleri katıldı. Etkinlikte sunulan ikramların ardından müzik eşliğinde çekilen halaylar, renkli görüntüler oluşturdu. Kadın muhtarların Babalar Günü anısına hazırladığı sürprizde ise pasta kesilerek erkek muhtarlara gül takdim edildi.

KAMPIN ÖNEMİ VE MUHTAR İLETİŞİMİ VURGUSU
Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Uyan, Tarsus Gençlik Kampı'nın bugüne dek binlerce misafiri ağırladığını ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, kampın 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere de uzun süre kapılarını açtığını belirtti. Uyan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in muhtarlarla kurulan güçlü iletişime büyük önem verdiğini vurguladı. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Soner Yetgin ise bu tür etkinliklerin muhtarların motivasyonunu artırmayı ve mahalle sorunlarını yerinde dinlemeyi amaçladığını dile getirdi. Daha önce Toroslar ilçesi muhtarlarıyla benzer bir program yaptıklarını, bu kez Akdeniz ilçesi muhtarlarını ağırladıklarını sözlerine ekledi. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Mersin Temsilcisi ve Akdeniz İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e teşekkür etti. İhsaniye Mahallesi Muhtarı Zehra Yılmaz, etkinliğin kendilerini özel hissettirdiğini belirtirken, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Derya Tanış Demirci ise ilk kez katıldığı bu tür bir organizasyonda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ve mahallesinde yıllar sonra seçilen ilk kadın muhtar olmanın gururunu paylaştı.







