Payas'ta arıcılara malzeme desteği verildi

GÜNDEM Yayınlanma : 05 Nisan 2026 10:32 Düzenleme : 05 Nisan 2026 10:32
Payas'ta arıcılara malzeme desteği verildi
Hatay'da INSURE Projesi kapsamında arı yetiştiricilerine malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi ve ekipmanların önemi vurgulandı.
Payas'ta arıcılara malzeme desteği verildi

Hatay'da INSURE Projesi kapsamında arı yetiştiricilerine yönelik malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Payas\

MALZEME DAĞITIM TÖRENİ

Bu tören, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türk Kızılayı'nın katkılarıyla yürütülen 'Kırsal Alanlarda Mevsimlik Tarımsal Kapasitelerin Güçlendirilmesi Projesi' çerçevesinde Payas Arı Yetiştiricileri Birliği'nde düzenlendi. Törene Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Bekir Yücel Tanrıkulu, İdari İşler ve Daire Başkanı Fatih Ersöz, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, Payas Kaymakamı Kürşad Karaca ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan katıldı.

Payas\

DESTEKLERİN ÖNEMİ VURGULANDI

Törende, arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi, üreticilerin desteklenmesi ve kırsal alanda sürdürülebilir üretimin güçlendirilmesine yönelik sağlanan ekipmanların önemi vurgulandı. Proje kapsamında verilen desteklerle bölgede arıcılık faaliyetlerinin daha verimli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasının hedeflendiği belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.