ANKARA (AA) - Hekimsen Genel Başkanı Adil Kurban, sağlık ve kamu çalışanlarını tek çatı altında birleştirmeyi amaçlayan Adalet ve Liyakatli Sendikalar Konfederasyonu'nun kurulduğunu duyurdu.
YENİ BİR BAŞLANGIÇ
Kurban, Hekimsen Ankara Şube Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda, bu önemli başlangıcın temellerinin atıldığını söyledi. Kurban, konfederasyonun Hekimsen, Özdiyanet Sendikası, Demokrat Eğitim Sendikası, Demokrat Büro Sendikası, Toç Bir-Sen ve Tarım Orman Sendikası'nın bir araya gelmesiyle oluşturulduğunu belirtti. Ayrıca, bu yapının herhangi bir siyasi partinin etkisi altında kalmadan bağımsız bir şekilde kurulduğunu vurguladı.
HEDEF ADALİT VE REFORM
Kurban, konfederasyonun, yanlış uygulamalara karşı durmayı ve kamu çalışanlarının karşılaştığı sorunları çözmeyi hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, sendikaların kendi bakanlıklarıyla ilgili sorunları çözüm yollarıyla birlikte gündeme getireceklerini belirterek, büyük bir değişim ve reform süreci başlatacaklarını söyledi. Hedeflerinin adaleti tesis etmek ve tüm memurlar arasında dayanışmayı sağlamak olduğunu belirtti. Kurban, sağlık çalışanlarının refahını artırmak, çalışma koşullarını iyileştirmek ve verimliliği artırmak amacıyla önerilerini ilgili kurumlarla paylaştıklarını da ifade etti. Ayrıca, acil tıp alanında hekimlere yönelik bir platform olan "HADEM" uygulaması üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.








