Samsun'da gece etkili olan yoğun kar yağışı, sabah saatlerinde yerini tehlikeli bir buzlanmaya bıraktı. Bu durum, kent genelinde günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Samsun Valiliği de bir dizi önlem aldı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Samsun Valiliği, eğitim ve öğretime bir gün ara verme kararı aldı. Sabah saatlerinde işlerine gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşlar ise buzla kaplı kaldırımlar ve yollar nedeniyle büyük güçlük yaşadı. Bazı vatandaşlar, düşmemek için korkuluklara tutunarak ilerlemeye çalıştı.

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI
Buzlanma nedeniyle yaşadıkları zorlukları dile getiren Samsunlular, "Akşam iş çıkışında kar bastırdı. Eve giderken araçlarımızı yolda bırakıp yürümek zorunda kaldık. Sabah ise yollar tamamen buz tutmuştu. Gelirken çok zorlandık. Düşenler, bir yerini incitenler oldu. Allah herkesin yardımcısı olsun" şeklinde konuştular. Meteoroloji'nin verilerine göre kentte sıfırın altında 2 dereceye kadar düşen hava sıcaklığının hafta sonu artması bekleniyor.








