Sarayönü’nde hayvancılığa 30 milyon liralık destek

TARIM-HAYVANCILIK Yayınlanma : 15 Mart 2026 04:59 Düzenleme : 15 Mart 2026 05:09
Sarayönü’nde hayvancılığa 30 milyon liralık destek
Sarayönü’nde hayvancılık faaliyetlerini sürdüren üreticilere yönelik önemli bir destek ödemesi daha hayata geçiriliyor.

2025 yılı birinci dönem hayvancılık desteklemeleri kapsamında ilçede faaliyet gösteren yetiştiricilere toplamda yaklaşık 30 milyon liraya ulaşan destekleme ödemesi yapılacak.

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında küçükbaş hayvancılık desteklemesi için hazırlanan askı icmalleri yayımlandı. Yapılan değerlendirmelerin ardından destekleme ödemelerinin önümüzdeki günlerde yetiştiricilerin hesaplarına aktarılması planlanıyor.

KÜÇÜKBAŞ YETİŞTİRİCİLERİNE 23,8 MİLYON LİRA DESTEK

Küçükbaş hayvancılık desteklemesi çerçevesinde ilçede çok sayıda yetiştirici farklı destek kalemlerinden yararlanacak. Temel Destek kapsamında 254 yetiştirici destek alırken, Aile İşletmeciliği İlave Desteği kapsamında 47 yetiştirici destekleme programına dahil edildi. Kadın ve Genç Çiftçi İlave Desteği kapsamında ise 89 yetiştiriciye ödeme yapılacak. Ayrıca Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt Desteği kapsamında da 254 yetiştirici destekten faydalanacak.

Bu başlıklar altında yapılacak ödemelerin toplam tutarı 23 milyon 858 bin 820 lira olarak açıklandı. Söz konusu destekler, küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin üretim maliyetlerini azaltmayı ve sektörde sürdürülebilirliği güçlendirmeyi hedefliyor.

BUZAĞI DESTEKLEMESİ DE YAPILACAK

Öte yandan ilçede büyükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticiler için de önemli bir destek paketi uygulanacak. 2025 yılı birinci dönem buzağı desteklemesi kapsamında ilçede faaliyet gösteren 336 işletmede bulunan 1.316 buzağı için toplam 6 milyon 15 bin 881 lira ödeme yapılacak. Bu destekleme tutarı da yine önümüzdeki günlerde yetiştiricilerin hesaplarına yatırılacak.

Böylece Sarayönü’nde hayvancılık sektörüne yönelik toplam destek miktarı yaklaşık 29 milyon 874 bin liraya ulaşıyor. Yapılacak ödemelerin ilçedeki üreticilere önemli bir ekonomik katkı sağlaması ve hayvancılık faaliyetlerinin daha güçlü şekilde sürdürülmesine destek olması bekleniyor.

KOÇAK: “ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, destekleme ödemelerine ilişkin yaptığı değerlendirmede hayvancılığın ilçenin üretim yapısı içinde önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

Koçak açıklamasında, “Üreticilerimizin emeğinin karşılığını alabilmesi ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilir şekilde devam etmesi için devletimizin sağladığı destekler büyük önem taşıyor. Bizler de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak sahada üreticilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Destekleme süreçlerinin doğru ve hızlı şekilde yürütülmesi için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Koçak ayrıca desteklerin yalnızca ekonomik bir katkı olmadığını belirterek, “Hayvancılıkta verimliliğin artırılması, aile işletmelerinin güçlendirilmesi ve gençlerin üretimde daha aktif yer alması için bu destekler önemli bir fırsat sunuyor. İlçemizde üretimin devamlılığını sağlamak ve yetiştiricilerimizin her zaman yanında olmak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.