Söğüt Şenlikleri’nde önemli açıklamalar: ‘Türkiye Yüzyılı, Söğüt’te başladı’

GÜNDEM Yayınlanma : 14 Eylül 2025 12:24 Düzenleme : 14 Eylül 2025 12:24
Söğüt Şenlikleri’nde önemli açıklamalar: ‘Türkiye Yüzyılı, Söğüt’te başladı’
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve çeşitli siyasi parti liderleri, Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde Türkiye Yüzyılı ve Söğüt’ün önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Türkiye Yüzyılı’nın Söğüt’te
Söğüt Şenlikleri’nde önemli açıklamalar: ‘Türkiye Yüzyılı, Söğüt’te başladı’

TÜRKİYE YÜZYILI VE SÖĞÜT RUHU

Yerlikaya, Ertuğrul Gazi’nin sadece bir bey ya da komutan değil, medeniyet mimarı olduğunu dile getirdi. Adaletin devlet temelinde yer aldığını ve bu ruhla teröre, organize suçlara ve uyuşturucuyla mücadele ettiklerini ifade etti. Konuşmasında Şeyh Edebali’nin Osman Bey’e nasihatlerini hatırlatarak, tevazu ve adaletin önemini vurguladı.

SİYASİ PARTİ LİDERLERİNDEN AÇIKLAMALAR

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Osmanlı’nın geride bıraktığı coğrafyada yaşanan olayları eleştirerek, ABD, İsrail ve diğer küresel güçlerin rezilliklerini gözler önüne serdi. Türkiye’nin geçmişinden devreden meselelerden kaçmaması ve Osmanlı’nın yetimlerine sahip çıkması gerektiğini savundu. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyük Ataman ise, Söğüt’ün Türk milletinin diriliş mabedi olduğunu ve Türkiye’nin lider ülke konumuna yükselmesi için çalıştıklarını belirtti. Terörsüz Türkiye hedefine ulaşıldığında bölgede barış ve kardeşliğin yayılacağını ifade etti. Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer de şenliklerin birlik ve beraberliği pekiştirdiğini dile getirdi. Söğüt’ün adalet ve kardeşliğin dünyaya kök saldığı mukaddes topraklar olduğunu vurguladı.

SÖĞÜT'ÜN ÖNEMİ VURGULANDI

Şenlikler, konuşmaların ardından çeşitli etkinliklerle devam etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.