20 Nisan'da hayatını kaybeden 3 yaşındaki Karan Yazıcı'nın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu açıklandı. Rapora göre, minik çocuğun ölümü, 'böcek ilacı zehirlenmesi' sonucu gerçekleşti.
İLAÇLAMA VE ÖLÜM ARASINDAKİ İLİŞKİ
Fatih'te meydana gelen olayda, Böcek ailesinin yaşadığı otelde ilaçlama yapan şirketin, 18 Nisan'da bir başka evi ilaçladığı ve ardından Karan Yazıcı'nın 19 Nisan'da rahatsızlandığı belirtildi. Raporda, Karan’ın bilinen bir hastalığının olmadığı ve ilaçlamadan iki gün sonra bulantı ve kusma şikayetleri ile hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.
FERUZA T.'NİN İFADESİ VE AİLENİN YANITLARI
Evini ilaçlatan komşu Feruza T., evinde tahta kurusu böcekleri olduğunu ve bu nedenle ilaçlama yaptırdığını açıkladı. Aile ise, yaşananların ardından adliye önünde açıklama yaparak, başka ailelerin benzer bir acı yaşamaması için mücadele ettiklerini vurguladı. Ailenin avukatı, raporun geç çıkmasını ve benzer bir olayın başka bir ailede de yaşanmasını eleştirerek, adalet beklentilerini dile getirdi.








