Tekirdağ'da model uçak yarışması heyecanı başladı

BİLİM VE TEKNOLOJİ Yayınlanma : 30 Nisan 2026 03:31 Düzenleme : 30 Nisan 2026 03:31
Tekirdağ'da model uçak yarışması heyecanı başladı
Tekirdağ'da düzenlenen model uçak yarışmasında 100 öğrenci gökyüzünde kıyasıya mücadele etti. Etkinlik, öğrencilere havacılık sevgisi aşılamayı hedefliyor.
Tekirdağ'da model uçak yarışması heyecanı başladı

Tekirdağ'da düzenlenen model uçak yarışması, yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla gökyüzünde heyecan dolu anlara sahne oldu.

Tekirdağ\

YARIŞMA DETAYLARI

Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Süleymanpaşa ilçesindeki 13 Kasım Stadı'nda organize edilen 2. Model Uçak ve Lastik Motorlu Model Uçak Yarışması, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte, 17 okuldan gelen yaklaşık 100 öğrenci, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde planör ve lastik motorlu model uçaklarıyla yarıştı. Lise öğrencileri ise etkinliğin ikinci gününde aynı heyecanı yaşayacak.

Tekirdağ\

RENKLER VE HEYECAN

Yarışma alanında, öğrenciler hazırladıkları model uçakları en uzun süre havada tutabilmek için kıyasıya bir mücadele sergiledi. Veliler ve öğretmenler, tribünlerden öğrencilerin heyecanına ortak olarak renkli görüntülere tanıklık etti. Tekirdağ Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Güner Evren, etkinliğin bu yıl ikinci kez yapıldığını ve katılımın her yıl arttığını dile getirdi. Ayrıca, organizasyonun iki gün süreceği ve sonuçların ilerleyen günlerde açıklanacağı belirtildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.