ABD Başkanı Donald Trump, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile Oval Ofis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
ABD-İran görüşmeleri ve Ankara'da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'ni değerlendiren Trump, Türkiye'nin İran ile yaşanan savaşa dahil olmamasından memnuniyet duyduğunu söyledi.
Ankara'da yapılacak NATO Zirvesi'ne katılım kararına ilişkin konuşan Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyduğu saygının bu kararda etkili olduğunu belirtti.
"ERDOĞAN HARİKA BİR LİDER"
Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında dikkat çeken ifadeler kullanan Trump, şunları söyledi:
"Erdoğan harika bir lider, çok güçlü bir kişi, ordusu da harika. O, Türkiye’yi seviyor ve harika bir iş çıkarıyor, saygın bir adam, saygın bir lider ve benim dostumdur."
Trump'ın Erdoğan'a yönelik bu sözleri, Ankara'da gerçekleştirilecek NATO Zirvesi öncesinde uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİSİNE ÖVGÜ
Türkiye'nin savunma sanayisindeki konumuna da değinen Trump, ülkenin bu alanda önemli bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi.
NATO ittifakı genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin şirket bulunduğunu belirten Trump, Türkiye'nin askeri gücünün birçok kişi tarafından tam olarak bilinmediğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin güçlü bir orduya sahip olduğunu vurgulayan Trump, Türk savunma sanayisinin NATO açısından önemli bir konumda bulunduğunu dile getirdi.
ZİRVE ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN MESAJ
Trump'ın hem NATO Zirvesi'ne katılım gerekçesi hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalar, zirve öncesinde diplomasi trafiğinin en çok konuşulan gelişmeleri arasında yer aldı.







