YAZ TATİLİNDE ÖĞRENCİLER

Öğrencilerin uzun bir Eğitim-Öğretim yılı ve kış mevsiminden sonra okulların kapanması ve yaz tatiline girmelerinin sevincini yaşıyor olmaları çok doğaldır.

Öğrenciler için Yaz Tatili dinlenmek eğlenmek ve yeni deneyimler kazanmak için harika bir zaman fırsattır.

Yaz Tatili aile bireyleri ile daha fazla zaman geçirme fırsatı sunar. Bu, öğrencinin aile bağlarını güçlendirmesine ve yaşamının önemli bir alanında destek ve güvence hissetmesine yardımcı olur.

Etkinlikler hem eğlenceli, hem de öğrencinin sosyal becerilerini,  takım çalışmasını ve problem çözme yeteneklerini geliştirir. Her öğrencinin kendi ilgi alanları ve hedefleri farklıdır.

Önemli olan öğrencinin tatil boyunca keyif alması,  hem de kişisel ve akademik gelişimine katkıda bulunan aktiviteler bulmasıdır.

Uyku çok önemli. Uyku, öğrenme ve hafıza üzerinde önemlidir. Yetersiz uyku, enerji seviyelerini düşürür. Genel sağlığını olumsuz etkiler.

Beslenme çok önemli. Sağlıksız atıştırmalar yerine, taze meyve ve sebze tüketilmelidir.  Kitap okumak, kelime dağarcığını ve hayal gücünü geliştirir.

Yaz Tatili, hobileri keşfetmek,  mevcut yetenekleri geliştirmek için harika bir zaman dilimidir.  Müzik aleti çalmak, resim yapmak, yüzme, bisiklete binme, ilgi duyduğu sporla uğraşma rahatlatır. Pikniklere gitme, doğa yürüyüşleri yapma,  tarihi ve doğal güzellikleri keşfetme, unutulmaz anı olarak kalır.

Tatilin değeri kişinin her zamanki rutininden farklı etkinlikler yaptığı, hobileriyle uğraşıp, vücudu ve beyni dinlendirdiği zaman anlaşılır.

Tatil planı yapmalı. Yaz Tatilinin keyifli ve verimli olması için ebeveynlerin yardımı önemlidir. Dinlenme, gezme ve eğlenmenin yanında akademik başarısı düşük derslerin konu tekrarları yapılmalıdır.

Eski bilgileri sağlamlaştırarak yeni döneme daha donanımlı başlanır. Bahçeyle uğraşma, çiçek, meyve sebze sulama, hayvanı varsa sevme gezdirme eğlencelidir.

Fiziksel ve ruhsal sağlık, akademik başarı için çok önemlidir. Uykudan yarım saat önce teknolojik cihazlardan uzak durmalı. Farkındalık çalışmaları, dikkati toplar, kendini kontrol etmesini, empati becerisini geliştirir.

Çiçeğe dikkatli bakmak, rengini, kokusunu hissetmek farkındalık çalışmasıdır.

Mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir tatil olması dileğiyle...

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17