Aksaray'da Hacı Mustafa Demir İlkokulu öğrencileri ve velileri, Gazze'deki insani krize dikkat çekmek ve yardım sağlamak amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin ve ailelerin hazırladığı yiyecek ve içecekler satışa sunuldu.
MİNİK ELLERDEN BÜYÜK DESTEK
Okul Müdürü Erdoğan Er, öğrencilerin küçük yaşlarına rağmen büyük bir sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini vurguladı. Etkinliğin, Gazze'de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmamanın somut bir ifadesi olduğunu belirten Er, "Bu kermes, çocuklarımızın yüreklerindeki merhametin ve dayanışma ruhunun en güzel yansımasıdır" dedi.
GELİR GAZZE'YE BAĞIŞLANACAK
Kermesten elde edilen tüm gelirin, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere ilgili kuruluşlara bağışlanacağı açıklandı. Bu tür etkinliklerin, toplumsal farkındalığı artırmada önemli bir rol oynadığı ifade edildi.
DAYANIŞMA RUHUNUN YANSIMASI
Veliler ve öğretmenler, etkinliğin sadece maddi yardım sağlamakla kalmayıp, genç nesillere insani değerleri aşılamak açısından da önem taşıdığını dile getirdi. Aksaray'dan yükselen bu dayanışma çağrısının, benzer çalışmalara örnek olması umuluyor.








