Bartın'da restoranlar dikkat: Masa ve servis ücreti artık yasak!

EKONOMİ Yayınlanma : 31 Ocak 2026 00:59 Düzenleme : 31 Ocak 2026 00:59
Bartın'da restoranlar dikkat: Masa ve servis ücreti artık yasak!
Bartın Valiliği, restoran ve kafelere yönelik uyarıda bulunarak, masa, servis veya kuver ücreti gibi zorunlu ek ödemelerin yasaklandığını duyurdu. Bahşişler hariç ek ücret talep edilemeyecek.

Bartın Valiliği, kentteki restoran, kafe ve benzeri işletmeleri, müşterilerinden masa, servis veya kuver ücreti gibi ek adlar altında ücret talep etmemeleri konusunda uyardı.

MENÜDE YER ALMAYAN ÜCRETLERE SON

Ticaret Bakanlığı tarafından Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmeler, menü ve fiyat listesinde belirtilenlerin dışında, servis, masa veya kuver ücreti gibi ek ödemeler isteyemeyecek. Bu düzenleme, tüketici mağduriyetlerini önlemeyi amaçlıyor.

BAHŞİŞ DIŞINDAKİ EK ÖDEMELER GÖNÜLLÜ

Yapılan mevzuat değişikliğiyle birlikte, tüketiciler sadece sipariş ettikleri yiyecek ve içeceklerin bedelini ödeyecek. Bahşiş gibi gönüllülük esasına dayalı ödemeler dışında, zorunlu hale getirilen ek ücret talepleri artık yapılamayacak. Bu yeni kural, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yürürlüğe girdi ve Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.