Devrek'in kestane balı artık resmi marka! Ahmet Kapucu'nun gurur verici başarısı

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 26 Kasım 2025 18:59 Düzenleme : 26 Kasım 2025 18:59
Devrek'in kestane balı artık resmi marka! Ahmet Kapucu'nun gurur verici başarısı
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde Ahmet Kapucu'nun ürettiği kestane balı Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi, bölge ekonomisine katkı bekleniyor.

Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Alpaslan Köyü'nde kestane balı üretimi yapan vatandaş, yöresinin balını resmen tescil ettirmeyi başardı. Bu gelişme, bölgenin doğal ürünlerinin değer kazanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

TESCİL SÜRECİ TAMAMLANDI

İlçede Ahmet Kapucu tarafından üretilen kestane balı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından resmen tescil edildi. Kapucu, tescil kapsamında ürünün 30 ve 35 numaralı mal ve hizmet sınıflarında koruma altına alındığını belirtti.

DOĞAL ÜRETİM RESMİYET KAZANDI

Ahmet Kapucu, uzun yıllardır Alpaslan Köyü'nün eşsiz doğasında tamamen doğal yöntemlerle ürettikleri kestane balının artık resmi olarak marka kimliğiyle dünyaya sunulacağını ifade etti. Bu tescilin hem köy hem de bölge için gurur verici bir adım olduğunu vurguladı.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI BEKLENTİSİ

Kapucu, tescilin bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Ayrıca, ürünün yalnızca yörede değil, Türkiye genelinde de artan bir talep gördüğünü sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.