Petlas'ta işçi ve yönetim arasında zam pazarlığı sürüyor

EKONOMİ Yayınlanma : 13 Mart 2026 20:04 Düzenleme : 13 Mart 2026 20:04
Petlas'ta işçi ve yönetim arasında zam pazarlığı sürüyor
Petlas fabrikasında işçi ve yönetim arasında devam eden zam pazarlıkları, tarafların üçüncü kez bir araya gelmesiyle sürüyor; sendika yüzde 55 zam talep ediyor.

Kırşehir’de faaliyet gösteren Petlas fabrikasında, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. İşçi temsilcileri ile fabrika yönetimi arasındaki zam pazarlıkları, tarafların üçüncü kez bir araya gelmesiyle sürmekte.

ÜCRET ARTISI HENÜZ BELİRSİZ

Görüşmelerde, ücret artışı konusunda henüz bir uzlaşı sağlanamadığı öğrenildi. Yaklaşık 4 bin çalışanın istihdam edildiği Petlas’ta, sendika temsilcileri ile yönetim arasında müzakereler devam ediyor. İşveren, çalışanlara enflasyon oranı doğrultusunda yüzde 30 zam teklifi sunarken, sendika bu teklifin yetersiz olduğunu düşündüğünü belirtiyor.

SENDİKA TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Sendika temsilcileri, açıklanan enflasyon verilerinin çalışanların günlük yaşam şartlarını yeterince yansıtmadığını ifade ederek, ücretlere yüzde 55 oranında zam talep ettiklerini aktardı. Bu süreçte tarafların nasıl bir sonuca ulaşacağı merakla bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.