Ahmet Yiğit Yıldırım: Ülkü Ocaklarında safran üretimi için çağrı yaptı

GÜNDEM Yayınlanma : 02 Kasım 2025 00:23 Düzenleme : 02 Kasım 2025 00:23
Ahmet Yiğit Yıldırım: Ülkü Ocaklarında safran üretimi için çağrı yaptı
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, safran üretimi için gençlere çağrıda bulundu ve permakültür uygulamalarının önemini vurguladı.

Ülkü Ocakları Genel Merkezinin teras katında hayata geçirilen bir proje, safran bitkisinin başarılı bir şekilde yetiştirilmesine olanak tanıdı. Bu ilginç girişim, hem görsel bir şölen sunarken hem de üretim potansiyelini ortaya koydu.

Safranın Yetiştirilmesinde Başarı

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, çiçek açmış safran bitkileriyle birlikte çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabında paylaştı. Yıldırım, Genel Merkezin çatısında safranın hasadının gerçekleştirildiğini bildirerek projenin detayları hakkında bilgi verdi. Bu nadide bitkinin, zahmetli bir üretim sürecine rağmen özel formüllerle hazırlanan doğal gübreleme yöntemleri ile başarıyla yetiştirildiğini belirten Yıldırım, "Bugün emeğimizin karşılığını alarak safranın hasadını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Sürdürülebilir Tarım ve Permakültür Mesajı

Yıldırım, konuşmasında permakültür uygulamalarının önemine de dikkat çekerek, küçük alanların verimli bir şekilde üretime kazandırılabileceğini ifade etti. "Balkonlardan teraslara, bahçelerden şehir içi alanlara kadar her yer doğru yöntemlerle permakültür alanına dönüşebilir" diyen Yıldırım, tüm gençleri üretimin değerini anlamaya, toprakla bağ kurmanın getirdiği huzuru deneyimlemeye ve sürdürülebilir bir geleceğin inşasında aktif rol almaya davet etti. Konuşmasını, "Unutmayın, yeşil vatanımız en büyük hazinemizdir. Toprağa emek veren, geleceğe umut eker" sözleriyle sonlandırdı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.