ÖĞRENME MERAKI MUTLU EDER

Merak duygusunu kontrol edebilmek, bu dürtüyü insanlığın gelişimine yönlendirebilmek, çok önemlidir. Merak ve ilgi düzeyi hafızayı geliştirir. Olumlu duygu ve memnuniyet hissi arttıkça, endişe ve kaygılar azalır.

MERAK yaşama bağlılığı artırır. Yaşama bağlandıkça, kendimize dikkat ederiz. Takıntı, aşırı düşkünlük endişe düzeyini artırır. Stres hormonlarının salgılanması, cilt ve vücutta pek çok yıkıma sebep olur. Erken ve hızlı yaşlanma oluşur.

OKUMAYA DEVAM Yeni planlar için, beyin fırtınası yapabiliriz. Bilgilerimizi tazeleriz. Öğrenmek genç hissettiriyor. RUHUMUZUN derinliklerinde çok iyi bildiğimiz ama, bize unutturulduğu için, bugünkü bilinçle hatırlamaya çalıştıklarımız var. Objektif olmak, gruplara aktif katılım sağlamak, eşitliği farketmek, dostluk için istekli olmak önemlidir.

BİZLER Kendi bünyemizde oluşturduğumuz kontrol, otorite, statü, görev bilinci yaratımları üzerine düşünmeye ve bu güdülerin ortaya koyduğu benliğin değişmeye muhtaç yönleri ile, karşılaşmaya hazır olmalıyız.

İÇ DÜNYAMIZDA Gömülü kalan, tüm tortulardan arınmak, geçmişin gölge etkisinden kurtulmalıyız. YAŞAMA bakış açımızın yeniden şekillendiğini görürüz. Kendimizle ilgili yepyeni farkındalıklar kazanırız. İçinde bulunduğumuz koşulları gözden geçirerek, gerçekçi bakış açısı ile yaklaşmak bize avantaj sağlar. Yeni kararlar alma konusunda pencere aralayabiliriz. Bizim dışımızda gerçekleşen olaylar üzerinde, gereken kontrolü edinmeyi öğrenmeye ihtiyacımız var. Sorunları çözmek için, odaklanmayı göstermek fayda sağlar.

İLİŞKİLERDEKİ değişim rüzgârı, içsel düşünmeye, yeni kararlar almaya zorlar. Bize yansıyan engelleri kolay çözeriz. Bazı koşulların yaşamımızda, odak noktası haline geldiğini farkederiz. Bu süreçte güvenilir adımlar atmalı. Şartlara hakim olmaya çalışmalı.

HER türlü şarta, gerçekçi, sorumluluk sahibi, bakış açısıyla bakmak, atmak istediğimiz adımlar için yeniden plan yapmak, uygulamaya yönelmekle değerlendirebiliriz.

GEÇMİŞİ DÜŞÜNME, bilinçaltı zihnimize dalma, veya sezgimizi daha fazla dinleme, arzumuzun arttığını hissedebiliriz. Kendimizi dinlemek, ruhumuzu güçlendirmek adına yeniden yapılandırılabilir. Geleceğe yönelik, önemli hedefleri ortaya koymak üzere olduğumuzu farkederiz. Şartları sağlamlaştırmalı.

GÜZEL ve özlü sözler, her türlü iletişim önemlidir. Bazen uyma güçlüğü yaşarız. İletişime istekli olurken, entelektüel, mantıklı, akılcı yaklaşımların kolay adapte olması önemli. Dışa dönük ve sosyal, arkadaş oluruz. Gezmeyi, yeni insanlar tanımayı isteriz. HOBİLER, aşk hayatı, çocuklarla ilgili konular ön plandadır.

GÜVEN DUYGUSU ve onaya her zaman ihtiyacımız var. BAZEN güçlü plânların insanı olmamıza rağmen, abartıya kaçınca çevreden tepki alırız. Yüksek idealleri yaşama geçirmek için, doğru yolda olmalıyız.

YETENEK ve yaratıcılığı, riskleri göze alarak, ortaya çıkarırız. İyi niyetli yaklaşmayı, sabırlı olmayı öğrenmeli. SAĞLIKLI düşünceler, sağlam kafadan çıkar. Hayalden çok akılcı yaklaşımlara ihtiyacımız var. DİSİPLİN her zaman yakışır. Başarma içgüdüsüyle hareket etmeyi, amaç edinince şans kapıları açılır. Manevi bir koruma çemberi içinde oluruz.

HAKLI OLMA DÜRTÜSÜ hepimizi mutlu eder. Güven duygusu çok önemli. Güven, bir kez sarsılınca, geriye dönüş çok zor. Aslında güven göreceli bir kavram. İYİLİK yapanın ben yaptım diye çok tekrarlaması, güven duygusunu zedeler. Ekstra bir koruma kalkanı geliştiririz. YAŞAMDAKİ en büyük önceliğimiz, ailemiz ve işimiz.

SEVGİ çok değerli. Tepkisizlik kötü. AŞK, sonsuz değil, ara ara alevlenen, boyut değiştiren bir duygu. İlk haline hiçbir bünye dayanamaz. Sevgi ve arkadaşlık önemli. OTURMAK insanı söndürüyor. Çalıştıkça ışıldarız.

DÜNYADA ve ÜLKEMİZDE devam eden, salgın sürecinde, sabretmeyi, kurallara uymayı öğrendik. Aramıza koyduğumuz her mesafe gelecek sağlıklı günler için şart. Birilerinin yaşam tarzı bizden farklı olabilir. Düşünceleri bize uygun değildir. Senin için, harcanan zamana yazık, sen en güzel duyguların katilisin deriz. Söyle ne oldu bize, nefret girdi sevgiye, kaldın bak sen kendine ben de kendi kendime...

AMA Benzeyen yönlerimiz var. Annemizden doğarız, etten ve kemikteniz, damarlarımızda kan dolaşır. Dışlamanın yerini kabul, itmenin yerini kucaklama, dayanışma almalı.

GÜZEL BAKIŞLARIN yüreğimizdeki dertleri erittiğini, anlamlı içten sözlerinin, esen yelleri durdurduğunu, bize iyi geldiğini düşünmeli. BİR TATLI TEBESSÜMDÜR YAŞAM. İçten bir bakış, sevgidir. Kendimizi bırakmamalı. Yaşama sımsıkı sarılmalı...

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17